Έχοντας μια δεύτερη καρδούλα να χτυπάει μέσα μου…

Κάθε γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σκέφτεται συνεχώς ποια είναι τα συνήθη μέτρα που μπορεί να λάβει για να διασφαλίσει ότι τόσο εκείνη όσο και το μωρό της, θα είναι υγιείς και έτοιμοι για μια έναν ομαλό τοκετό. Ταυτόχρονα όμως, τις περισσότερες φορές, υποβόσκει το αίσθημα ή η ανησυχία ότι ίσως υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορεί να κάνει.

Σε κάθε βιβλίο εγκυμοσύνης θα διαβάσετε συμβουλές όπως να τρώτε υγιεινά και φρέσκα τρόφιμα που περιλαμβάνουν αρκετά λαχανικά και φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες για να σας κρατήσουν σε ενέργεια. Να πίνετε πολύ νερό και λιγότερη καφεΐνη, να μειώσετε τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς κάνουν τις μεταβολές της διάθεσης ακόμη χειρότερες, και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι διότι δεν βοηθούν τα πρησμένα πόδια και συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών. Παραμείνετε σε φόρμα και βελτιωστε τον ύπνο σας με συνεχείς χαλαρές ασκήσεις, όπως καθημερινές βόλτες, γιόγκα εγκυμοσύνης και ασκήσεις pilates. Δημιουργήστε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης γύρω σας για να αντιμετωπίζετε το στρες της καθημερινότητας. Όλα αυτά είναι πολύ καλές συμβουλές και πραγματικά βοηθούν σημαντικά, αλλά υπάρχει ένα ακόμα ζωτικό συστατικό για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης και υγιούς εγκυμοσύνης που μπορεί να λείπει: η  χειροπρακτική φροντίδα!

Στο Ινστιτούτο Χειροπρακτικής, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για εσάς και το μωρό σας και γνωρίζουμε ότι σιγά σιγά θα ανακαλύψετε μόνες σας πώς η χειροπρακτική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας ωφελήσει.

 

Γιατί Χειροπρακτική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όταν εμπιστεύεστε τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας, είστε πραγματικά ικανοί να επιτύχετε φαινομενικά αδύνατα κατορθώματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την μέλλουσα μητέρα, η οποία μπορεί να βιώσει μια φυσική και ενδυναμωμένη γέννα, όταν κατανοήσει ότι το σώμα της είναι από τη φύση του φτιαγμένο έτσι ώστε να φέρει μια νέα ζωή στον κόσμο. Ένα βήμα προς την ενσωμάτωση μιας αίσθησης εμπιστοσύνης για το σώμα σας και συνείδησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννας και πέραν αυτής, είναι να διασφαλιστεί ότι ο φυσικός σας εαυτός λειτουργεί στη βέλτιστη εκδοχή του μέσω της βοήθειας της χειροπρακτικής φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός μας περνάει από πολλές αλλαγές, φυσικές, συναισθηματικές και βιοχημικές. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν τους συνδέσμους και τα μαλακά μόρια ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία του τοκετού( φανταστείτε ότι χωρίς αυτές το μωρό δεν θα μπορούσε να περάσει από την πύελο) παράλληλα όμως μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης. Τα εσωτερικά μας όργανα αρχίζουν να κινούνται προς τα πάνω κάνοντας χώρο για το μωρό. Κατά το 3ο τρίμηνο, καθώς το μωρό μεγαλώνει, η σπονδυλική στήλη δέχεται μεγάλη πίεση η οποία εκφράζεται υπό μορφή πόνου κυρίως στη μέση, στα ισχία, στα πόδια και στις αρθρώσεις. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μια συνεχή αίσθηση κούρασης, μερική αστάθεια και διαταραχές στον ύπνο, συμπτώματα που καταλήγουν σε έντονο στρες και μεγάλες εναλλαγές στη διάθεσή μας. Η εμπειρία αυτών των σωματικών αλλαγών και ενοχλήσεων έχει άμεση επίδραση στη ψυχική υγεία της μητέρας και του μωρού, καθώς οι σωματικές ανισορροπίες δημιουργούν κακή επικοινωνία μεταξύ των νεύρων, της ροής αίματος και της λειτουργικότητας του εγκεφάλου.

H χειροπρακτική φροντίδα παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων καθώς δουλεύοντας με την σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα ο πόνος μειώνεται, υπάρχει καλύτερος έλεγχος των συμπτωμάτων της πρωινής ναυτίας, ο ύπνος βελτιώνεται αισθητά και η διάθεσή μας ανεβαίνει.

 

Τα οφέλη της χειροπρακτικής φροντίδας.

 

Εκτός από τα παραπάνω, μελέτες έχουν δείξει ότι η χειροπρακτική φροντίδα έχει πολλά εγγενή οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Για τις μέλλουσες μητέρες, η χειροπρακτική φροντίδα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους παρεμβατικούς στρεσογόνους παράγοντες στο νευρικό σύστημα, που όχι μόνο επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του υπόλοιπου σώματος, αλλά και την ανάπτυξη του μωρού. Βοηθά να επαναπροσδιοριστεί η θέση της λεκάνης για να επιτρέψει στο μωρό να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για ευκολότερη παράδοση. 

Η λήψη τακτικής χειροπρακτικής φροντίδας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμποδίσει το μωρό να βρίσκεται σε πλάγια θέση, καθώς επίσης να μειώσει ή να εξαλείψει εντελώς την ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει γιατί η επανευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και της πυελικής περιοχής βοηθούν στην απελευθέρωση και ισορροπία των πυελικών μυών, των συνδέσμων και των οστών για να προετοιμαστεί το σώμα να κάνει μια πιο φυσική και ευκολότερη γέννα. Επίσης μειώνεται η στρέψη στη μήτρα της γυναίκας με αποτέλεσμα την μείωση της έντασης του κοιλιακού πόνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και μειώνεται σημαντικά η επικίνδυνη ανάγκη για μεγαλύτερη ιατρική παρέμβαση.

Όσον αφορά το  μωρό, η χειροπρακτική φροντίδα βοηθά στην βελτίωση της ανάπτυξης του καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς το νευρικό σύστημα της μητέρας γίνεται πιο ισορροπημένο και δεν βιώνει έντονο στρες και άγχος. Η επανευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και η μειωμένη συστροφή της μήτρας επιτρέπει στο μωρό να έχει περισσότερο χώρο για σωματική ανάπτυξη και αυξάνει τη ροή του αίματος επιτρέποντας μεγαλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Συνολικά, η χειροπρακτική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξασφαλίζει ότι το μωρό θα έχει ένα άνετο, ασφαλές και ισχυρό περιβάλλον στην μήτρα, το οποίο μετά θα μεταφραστεί απευθείας σε μια υγιή και ζωντανή ζωή εκτός μήτρας.

 

 

Ακόμα έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να βελτιώσει την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας;

 

Καλέστε μας σήμερα και προγραμματίστε μια συνάντηση για να δείτε ποιες επιλογές είναι κατάλληλες για εσάς και το μωρό σας.