Χειροπρακτική φροντίδα

Τι είναι η χειροπρακτική

Η χειροπρακτική βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα μας είναι εξαιρετικά ευφυές· γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να προσαρμοστεί στους στρεσογόνους παράγοντες του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής, καθώς και πώς να ανακάμψει από ασθένειες και τραυματισμούς.

Το νευρικό σύστημα είναι αυτό που ενορχηστρώνει όλες τις αμέτρητες διαδικασίες του σώματος. Αν αυτό το σύστημα έχει παρεμβολές, τότε η επικοινωνία του σώματος διακόπτεται. Έτσι, διαμορφώνεται ένα δυσλειτουργικό σώμα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας μπορούμε να σκεφτούμε. Η χειροπρακτική δεν αποτελεί θεραπεία αυτών των ασθενειών, ωστόσο αντιμετωπίζει τις παρεμβολές της επικοινωνίας του νευρικού συστήματος μέσω των ανατάξεων στη σπονδυλική στήλη, ώστε να επιτρέψει στο σώμα να επαναλειτουργήσει άριστα.

Η προσέγγισή μας

Η αρχή της χειροπρακτικής ξεκινάει από τη στενή σχέση μεταξύ της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος. Αν η σπονδυλική στήλη δεν λειτουργεί σωστά, το νευρικό σύστημα θα υποφέρει, και αντίστροφα. Στο ινστιτούτο μας, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιολόγηση και τη μέτρηση και των δύο αυτών συστημάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας.

Σχετικά

08 Ιούλ 2019

Παιδιά και λειτουργική αποσύνδεση

Συχνά, ακούμε την ερώτηση: “Μα, έχουν τα παιδιά πόνο στην μέση;”. Αν κι η απάντηση μπορεί να είναι και θετική κι αρνητική, η βαθύτερη ερώτηση που κρύβεται είναι: “Γιατί ένα παιδί χρειάζεται τον χειροπράκτη;”. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να επισκεφτείς έναν χειροπράκτη κι άλλοι τόσοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείς […]
18 Ιούλ 2019

Γιατι χρησιμοποιούμε την θερμογραφική ανάλυση στο γραφείο μας

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις ιστορίες για τον Ιπποκράτη, τον ιατρό της αρχαιότητας, που άλειφε με λάσπη τα σώματα των ασθενών για να δει αν ορισμένες περιοχές στεγνώνουν γρηγορότερα, άρα είναι και πιο θερμές, ως ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά εκεί. Ακόμα και στα πρώιμα χρόνια της χειροπρακτικής, οι χειροπράκτες χρησιμοποιούσαν αυτή την γνώση, ψάχνοντας διαφορετικούς […]
23 Σεπ 2019

Πώς επηρεάζει η σπονδυλική στήλη την ίαση;

Πώς επηρεάζει η σπονδυλική στήλη την ίαση;   Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια εκπληκτική μηχανή η οποία λειτουργεί αδιάκοπα από την στιγμή της σύλληψής μας με σκοπό…τι άλλο; Την ανάπτυξη και την καλή μας υγεία. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του. Ας αρχίσουμε με την Αυτοΐαση. Με τον όρο αυτό εννοούμε […]

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε εμάς

Αν κάποιο από αυτά τα "προειδοποιητικά σημάδια" σού ακούγεται γνωστό, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τη χειροπρακτική φροντίδα.
Πόνος ή δυσφορία σε οποιαδήποτε περιοχή της σπονδυλικής στήλης
Μωρά που κλαίνε "χωρίς λόγο", επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες, περιγεννητικές κακώσεις
Αίσθημα χαμηλής ενέργειας ή διαταραχές ύπνου
Ενοχλήσεις κατά την εγκυμοσύνη, προβλήματα γονιμότητας, διαταραχές εμμήνου ρύσεως
Συχνοί τραυματισμοί
Κακή στάση σώματος και άγχος που σχετίζεται με την εργασία

Γιατί να μας επιλέξεις;

Πιστοποιημένη εκπαίδευση

Ο Βασίλης και ο Τομ έχουν αποφοιτήσει από το Anglo-European College of Chiropractic, που βρίσκεται στο Μπόρνμουθ της Αγγλίας. Ολοκλήρωσαν τις πενταετείς σπουδές τους αποκτώντας και τον τίτλο του Masters of Chiropractic.
stars

Εξαιρετικό επίπεδο φροντίδας

Στο Ινστιτούτο, νοιαζόμαστε για σένα! Θα σου παρέχουμε όλη την υποστήριξη και βοήθεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις τη βέλτιστη ποιότητας ζωής.
clock

Άμεσα ραντεβού για σένα

Τώρα μπορείς να κλείσεις αλλά και να αλλάξεις τα ραντεβού σου και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας.
pin

Βολική τοποθεσία, μπροστά από το λιμάνι

Είναι πολύ εύκολο να φτάσεις στο ινστιτούτο μας, με οποιοδήποτε μέσο κι αν διαλέξεις, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρεις ένα μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ. Πραγματικά, δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο.

Προσωπικές μαρτυρίες