Η Χειροπρακτική

Τί είναι η Χειροπρακτική

Η χειροπρακτική βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα μας είναι εξαιρετικά ευφυές· γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να προσαρμοστεί στους στρεσογόνους παράγοντες του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής, καθώς και πώς να ανακάμψει από ασθένειες και τραυματισμούς. Το νευρικό σύστημα είναι αυτό που ενορχηστρώνει όλες τις αμέτρητες διαδικασίες του σώματος. Αν αυτό το σύστημα έχει παρεμβολές, τότε η επικοινωνία του σώματος διακόπτεται. Έτσι, διαμορφώνεται ένα δυσλειτουργικό σώμα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας μπορούμε να σκεφτούμε. Η χειροπρακτική δεν αποτελεί θεραπεία αυτών των ασθενειών, ωστόσο αντιμετωπίζει τις παρεμβολές στην επικοινωνία του νευρικού συστήματος μέσω των ανατάξεων στη σπονδυλική στήλη, ούτως ώστε να επιτρέψει στο σώμα να επαναλειτουργήσει άριστα.

Η προσέγγισή μας

Η αρχή της χειροπρακτικής ξεκινάει από τη στενή σχέση μεταξύ της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος. Αν η σπονδυλική στήλη δεν λειτουργεί σωστά, το νευρικό σύστημα θα υποφέρει, και αντίστροφα. Στο ινστιτούτο μας, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιολόγηση και τη μέτρηση και των δύο αυτών συστημάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Στην περίπτωση που σε παρακολουθεί χειροπράκτης και στην πόλη σου, θα φροντίσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, ώστε να συζητήσουμε πώς θα σε βοηθήσουμε καλύτερα κατά την παραμονή σου στην Κέρκυρα.

Σχετικά

08 Ιούλ 2019

Παιδιά και λειτουργική αποσύνδεση

Συχνά, ακούμε την ερώτηση: “Μα, έχουν τα παιδιά πόνο στην μέση;”. Αν κι η απάντηση μπορεί να είναι και θετική κι αρνητική, η βαθύτερη ερώτηση που κρύβεται είναι: “Γιατί ένα παιδί χρειάζεται τον χειροπράκτη;”. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να επισκεφτείς έναν χειροπράκτη κι άλλοι τόσοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείς […]
18 Ιούλ 2019

Γιατι χρησιμοποιούμε την θερμογραφική ανάλυση στο γραφείο μας

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις ιστορίες για τον Ιπποκράτη, τον ιατρό της αρχαιότητας, που άλειφε με λάσπη τα σώματα των ασθενών για να δει αν ορισμένες περιοχές στεγνώνουν γρηγορότερα, άρα είναι και πιο θερμές, ως ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά εκεί. Ακόμα και στα πρώιμα χρόνια της χειροπρακτικής, οι χειροπράκτες χρησιμοποιούσαν αυτή την γνώση, ψάχνοντας διαφορετικούς […]
23 Σεπ 2019

Πώς επηρεάζει η σπονδυλική στήλη την ίαση;

Πώς επηρεάζει η σπονδυλική στήλη την ίαση;   Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια εκπληκτική μηχανή η οποία λειτουργεί αδιάκοπα από την στιγμή της σύλληψής μας με σκοπό…τι άλλο; Την ανάπτυξη και την καλή μας υγεία. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του. Ας αρχίσουμε με την Αυτοΐαση. Με τον όρο αυτό εννοούμε […]

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε εμάς

Αν κάποιο από τα παρακάτω σού ακούγεται γνωστό, η χειροπρακτική φροντίδα είναι πιθανότατα αυτό που χρειάζεσαι.
Νιώθεις πόνο στην μέση, που σε περιορίζει από τις δραστηριότητές σου;
Εύχεσαι τα προβλήματα με την σπoνδυλική σου στήλη να μην έμπαιναν εμπόδιο στις διακοπές σου;
Θέλεις να φροντίσεις τον εαυτό σου κατά την διάρκεια των διακοπών;

Γιατί να μας επιλέξεις;

stars

Εξαιρετικό Επίπεδο Φροντίδας

Στο Ινστιτούτο μας, νοιαζόμαστε για σένα! Θα σου παρέχουμε όλη την υποστήριξη και βοήθεια που χρειάζεσαι για να απολαύσεις χωρίς έγνοια τις διακοπές σου.
pin

Βολική τοποθεσία, μπροστά από το λιμάνι της Κέρκυρας

Η πρόσβαση στο Ινστιτούτο μας είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται δίπλα ακριβώς από ένα μεγάλο πάρκινγκ. Πραγματικά, δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο.
clock

Ευέλικτες ώρες ραντεβού

Στο Ινστιτούτο λειτουργούμε μόνο με ραντεβού. Επικοινώνησε μαζί μας το συντομότερο για να μάθεις πότε μπορούμε να σε δούμε.

Προσωπικές μαρτυρίες