Μία νέα αρχή.

Πόσοι απο εμάς καθημερινά δημιουργούμε σχέδια, προσωπικά & επαγγελματικά, πόσοι απο εμάς δίνουμε υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα τον φροντίζουμε περισσότερο, ¨θα αρχίσω γυμναστική, θα ασχοληθώ με την διατροφή μου, θα ξεκινήσω ένα νέο χόμπι¨ και πόσοι απο εμάς στην πορεία ξεχνάμε την προσωπική μας φροντίδα και απορροφούμαστε από τα άγχη της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να αφήνουμε την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα.

Για να εμβαθύνουμε σε κάποιο πρόβλημα μας και συγκεκριμένα σε κάποιο σύμπτωμα, πρέπει να αναλύσουμε ενδελεχώς τα αίτια, σε ψυχολογικό, νοητικό και σε σωματικό επίπεδο.

 

Όταν το σώμα εκπέμπει SOS.

Κάθε δυσλειτουργία στο σώμα είναι ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση ότι κάπου χρειάζεται βοήθεια, ότι χρειάζεται τη σωστή ρύθμιση για την επαναφορά του στο σωστό τρόπο λειτουργίας. Κάθε σωματικός τραυματισμός που υπέστη κάποιος μπορεί να έχει αντίκτυπο σε κάποιο τμήμα της σπονδυλικής στήλης ή σε κάποια άρθρωση με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσλειτουργία στην σπονδυλική στήλη και στη μεταφορά των μηνυμάτων μέσω του νευρικού συστήματος.

 

Κάθε φορά που εξασθενεί ένα μέρος του σώματος, εντοπίζεται πρόβλημα στη ροή της νευρικής ενέργειας, οπότε κάποιο άλλο τμήμα θα προσπαθήσει να αναπληρώσει την αδυναμία αυτή. Στη συνέχεια η ένταση της προσπάθειας προκαλεί εκφυλισμό. Φυσικά η διαδικασία εξασθένησης χρειάζεται χρόνια και τα περισσότερα συμπτώματα, όταν δεν τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, μονιμοποιούνται και καταλήγουν σε ασθένεια.

 

Όταν, για παράδειγμα, ο τραυματισμός είναι στην περιοχή του ιερού οστού, το συγκεκριμένο σημείο θα εξασθενήσει και ίσως κάποιο άλλο τμήμα της σπονδυλικής στήλης προσπαθήσει να το αντιρροπήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επηρεάζονται οι φυσιολογικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να προκληθεί λόρδωση ή κύφωση, στη συνέχεια επέρχεται αλλαγή στη στάση και στην κίνηση του σώματος.

Πολλοί άνθρωποι προκαλούν μόνοι τους μυϊκή ανισορροπία, καθώς ασκούνται εκτελώντας μονόπλευρες, ανεπαρκείς ασκήσεις και καταβάλοντας μεγάλη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και να αυξάνεται η πιθανότητα τραυματισμού.

 

 

Το κλειδί της ίασης.

Κάθε δυσφορία στο σώμα είναι ένα μήνυμα για να αναζητήσουμε την διόρθωσή του από τη ρίζα, να εξαλείψουμε την αιτία. Πολλές φορές η αιτία μπορεί να σχετίζεται με ψυχολογικά, νοητικά ή σωματικά τραύματα ή σε συνδυασμό αυτών.

 

Το κλειδί της ίασης βρίσκεται στην πηγή του προβλήματος. Για να το ανακαλύψουμε χρειάζονται ενδοσκόπηση και αναζήτηση όσων βρίσκονται στον πυρήνα του εαυτού μας.Αφού το πετύχουμε αυτό και μέσω της χειροπρακτικής επαναφέρουμε στην σωστή λειτουργία τη ροή της νευρικής ενέργειας ελευθερώνοντας τα νεύρα, τότε πρέπει να ενισχύσουμε τα κύτταρα μας με σωστή διατροφή, άσκηση και ξεκούραση.Αν προσέξουμε και κοιτάξουμε μέσα μας και βρούμε τη ρίζα, την πηγή που μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και διορθώσουμε το αίτιο, τότε θα έχουμε υγεία και ισορροπία.

 

Με την κατάλληλη κατεύθυνση και αυτοπειθαρχία θα οδηγηθούμε στην αυτοθεραπεία.