Δεν σας κινεί την περιέργεια που πολλοί γιατροί, νοσοκόμες, νηπιαγωγοί και δασκάλες βρίσκονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που είναι άρρωστοι ή περνάνε κρυολόγημα και οι ίδιοι δεν κολλάνε? Ενώ από την άλλη όταν εμείς κ εσείς κολλάμε ίωση ή κρυολόγημα, ρίχνουμε το φταίξιμο σχεδόν πάντα στο άτομο που νοσεί!

 

Λοιπόν… μην δίνετε στα μικρόβια τα εύσημα. Η αλήθεια είναι ότι το αμυντικό σύστημα του οργανισμού σας και η γενική κατάσταση της υγείας σας είναι πολύ μεγαλύτεροι παράγοντες από τα μικρόβια μόνα τους. Χρειάζεται εκτός από ένα μικρόβιο και ένας ¨διαθέσιμος¨ ξενιστής για να αρρωστήσει κάποιος. Σε κάθε σπίτι τα βακτήρια κάνουν πάρτι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι θα νοσήσουν. Για παράδειγμα, ένας γονέας μπορεί να κοιμάται με το παιδί του που είναι κρυωμένο και αυτός να μην κολλήσει. Η γενική κατάσταση της υγείας του και το γερό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το κλειδί.

 

Αυτόν το χειμώνα μην κρατήσετε παθητική στάση απέναντι στην υγεία σας. Προσεγγίστε την υπεύθυνα και αρχίστε να την χτίζεται από μέσα προς τα έξω.

 

 

7 συμβουλές  για τον ¨πόλεμο¨ ενάντια στις ιώσεις

 

1) Αποχή από την ζάχαρη όσο περισσότερο γίνεται

Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων και ειδικά τους επεξεργασμένους.

(ζάχαρη, ψημένα γλυκά, ψωμί, μακαρόνια, κλπ.)

 

2) Φροντίστε να κοιμάστε καλά

Καθώς οι μέρες γίνονται μικρότερες και οι νύχτες μεγαλώνουν χρειαζόμαστε περισσότερη ξεκούραση.

 

3) Κρατάτε το σώμα σας ενεργητικό

Η οξυγόνωση των ιστών και η εφίδρωση που αποβάλει τις τοξίνες είναι ότι καλύτερο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Φροντίστε να ξεκλέβετε λίγο χρόνο μέσα στην μέρα σας για να περπατάτε, έτσι θα έχετε την σπονδυλική σας στήλη σε κίνηση. Όσες περισσότερες φορές το επαναλαμβάνετε μέσα στην ημέρα, τόσο το καλύτερο.

 

4) Χειροπρακτικές ανατάξεις

Μειώστε το στρες και τις νευρικές πιέσεις, ενεργοποιήστε το αμυντικό σας σύστημα και ενδυναμώστε την ιδιότητα του οργανισμού σας για αυτοΐαση.

 

5) Φρέσκος αέρας και ήλιος

Το να περνάτε ώρα στον ήλιο και στο φρέσκο αέρα είναι ότι καλύτερο για την άμυνα του οργανισμού σας.

 

6) Συμπληρώστε τις αποθήκες σας

Βιταμίνη D, βιταμίνη C και προβιοτικά, είναι μερικά από τα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας σε αυτή την ιδιαίτερη εποχή.

 

7) Πάρτε μέτρα

Όπως δεν αφήνουμε το αμάξι μας να μας μείνει στο δρόμο για να το πάμε για σέρβις, έτσι δεν περιμένουμε να νοσήσουμε για να αρχίσουμε να φροντίζουμε τον οργανισμό μας.